Ontwerp van een interieur – De eerste stap – Deel 2

Ontwerp van een interieur – De eerste stap – Deel 2

Lees eerst – Ontwerp van een interieur – De eerste Stap – Deel 1

 

Schetsen

Hoe wordt een voorontwerp vertaald? Aan de hand van het digitale plan van de bestaande situatie ontwerp ik en vertaal ik het naar schetsen. Ik zorg ervoor dat er meer dan één mogelijkheid ontworpen wordt. Dus wilt u uw living laten inrichten? Er worden twee, drie of vier mogelijkheden voorgesteld. 

 

Waarom toch zo veel mogelijkheden? Dit geeft mijn klanten de luxe om keuzes te maken. Met meerdere mogelijkheden heeft mijn klant voldoende ideeën en kan hij een goed informeerde beslissing nemen. Het voordeel van de ene keuze tegenover de andere te plaatsen kan enkel bepaald worden door verschillende mogelijkheden effectief te zien. Zo kunnen mijn klanten zien dat een zetel met een chaise lounge veel beter zal staan in een bepaalde living dan een driezit. Dit kan enkel gebeuren door het visueel te maken. Ik heb klanten die van de voorgestelde mogelijkheden er specifiek één uithalen. Ik heb ook klanten die zelf beginnen te combineren met de verschillende mogelijkheden.

Over alle voorontwerpen werd goed nagedacht en zou anders ook niet voorgesteld worden. Dus door zelf te mixen en te matchen kunnen klanten ook zelf meesturen in hun ontwerp. Natuurlijk laat ik hen ook weten als een keuze niet past bij een andere. Uiteindelijk word ik betaald om mijn eerlijke opinie te geven  🙂

 

 

 

Moodboards

Alleen aan de hand van een schets kunnen de meeste mensen een sfeer niet vatten, wat wel heel belangrijk is voor een ontwerp. Het is dan ook moeilijk voor mij om de exacte sfeer in detail te tonen zonder uitgebreide plannen te tekenen. Daarom bestaan er moodboards. Een moodboard is een collage van een sfeer die gehanteerd wordt voor een interieur.

Een moodboard is heel belangrijk voor de initiale fase van een ontwerp. Dit zal de klant helpen om de sfeer te zien. Wordt het een donker of licht interieur? Klassevol of gezellig? Tijdloos of trendy? Warm of koud?

Een moodboard dat ik bij een voorontwerp maak, wordt digitaal aangemaakt.

 

 

 

Beslissing

Zo hebben mijn klanten zich iets voorstellen bij een voorontwerp. Bevestigt de klant dat ik in de juiste richting bezig ben? Dan is het tijd voor de volgende fase: gedetailleerde ontwerp. Maar dat is voor een volgende artikel …

Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
    0