Wat is de nut van 3D-visualisaties bij uw ontwerp

Wat is de nut van 3D-visualisaties bij uw ontwerp

Wanneer u duizenden euro’s gaat uitgeven aan uw nieuwbouw, verbouwing of renovatie is het erg belangrijk dat u eerst weet hoe het er allemaal in werkelijkheid gaat uitzien! Uiteindelijk koopt u ook geen auto zonder er een te zien. Als het niet in realiteit mogelijk is, moet u het minstens toch in een boekje zien? Daarom vind ik het belangrijk om 3D’s te laten maken van uw nieuwbouw, verbouwing of renovatie of gewoonweg voor de nieuwe maatkasten die u laat maken!

U mag het nut, van goede 3D’s zeker niet onderschatten. Hierbij hebt u 10 redenen waarom u beter voor 3D’s opteert.

 1. 3D’s helpen u om uw ruimte te visualiseren

With good photo-realistic 3D’s you doubt whether they are real photos! Most people can understand 2D floor plans and elevations, but really visualizing what your space will actually look like is difficult. That’s why the 3D images come in handy. With those images you can really see how your space will feel. Is your space big enough? Are the windows high enough? Wouldn’t it be better to take 60 cm x 60 cm tiles instead of 45 cm x 45 cm tiles? Is that seat going to be big enough to seat eight people? Are the colors not too dark? How’s the mood? All those many questions you have with just a 2D plan can be easily solved with 3D images.

interieur-van-een-villa-leefruimte-in-aalst-in-3D_wm

 1. It is not just about visualizing a space, but also about experiencing a space

Voelt u zich thuis in uw nieuwe woning. Hoe beleeft u uw ruimte? Kunt u zich inbeelden in die zetel te liggen naar TV te kijken terwijl uw vrouw (of man!) eten maakt in de open keuken? Kunt u uw leven inbeelden in die ruimtes?

 1. U kan de effect van uw vele keuzes bezien

Het kan zijn dat u een aantal elementen verandert van het origineel ontwerp. Hoe weet u of dat nog altijd in het gehele plaatje klopt? Wilt u een andere zetel, een andere tegel, een andere indeling van de ruimtes? Indien u dit allemaal laat aanpassen in uw 3D’s kan u ook de nieuwe situatie bekijken en staat u niet voor een verrassing bij de uitvoering.

 1. Weinig verkeerde communicatie door gebruik van 3D’s

Uw architect of interieurarchitect spreekt van een venstertablet gelijk afgewerkt met de muur of over een pivotdeur van vloer tot plafond. Huh? Wat moet dat allemaal voorstellen? Eens de werkelijkheid daar is besef je eigenlijk dat u liever een gewone eenvoudige deur zou willen in plaats van die speciale pivotdeur! Waarom had u geen tijd genomen om te gaan kijken naar die pivotdeuren! U dacht dat het een gewone deur was, gewoon meer strakker, maar dat blijkt niet het geval te zijn! Een project loopt over een lange periode en het is onmogelijk als bouwheren om voor alle details een bezoek te brengen aan een showroom. Zeker niet als u ook moet werken om voor de verbouwing te kunnen betalen! Een 3D is dan ook een goede oplossing. In de 3D gaat u dan echt wel zien dat een pivotdeur gewoon een vlak is zonder omlijstingen of dergelijke en dat het effectief vanop de vloer tot het plafond is. Dit biedt u de kans om misverstanden te vermijden.

interieur-van-een-woning-in-gentbrugge-door-interieurarchitect_wm

openhaard-meubel-ontwerp-in-woning-in-gentbrugge-in-3D_wm

 1. Kostelijke fouten kunnen vermeden worden

Door realistische 3D’s te hebben kunt u ook op voorhand ingrijpen indien u aantal zaken wilt veranderen. Ziet u die muren niet graag in het wit, maar wenst u liever een warmere kleur? Hebt u liever een parketvloer in plaats van de voorgestelde gietvloer? Staat het deur naar de badkamer op de juiste plaats? Het gaat u minder kosten om de 3D’s te laten aanpassen dan een muur te herschilderen, een vloer te uitbreken of een deur te verplaatsen!

 1. Meer duidelijke offertes

Goede 3D’s zal u ook helpen om duidelijke offertes te ontvangen. Een aannemer die niet enkel een plan, maar ook een 3D ziet kan een betere offerte geven. Het is veel gemakkelijker om iets te tonen dan iets proberen uit te leggen! Er gaan weinig discussies zijn achteraf van “Oh, ik dacht dat de kast maar 1 deur had in plaats van 2 deuren” of dergelijke zaken.

 1. Vermijd een verkeerde aankoop

Het is verraderlijk om meubels te kopen in een toonzaal die niet alleen enkel vol staat met mooie elementen, maar die ook groter is dan uw eigen woning. Hoe weet u of de tafel die u gekozen hebt ook mooi zal staan in uw eetplaats? Of uw zetel niet te groot zal zijn in uw living?

 1. Hebt u overtuigingskracht nodig?

U wilt liever een grijze gietvloer en uw partner wilt een eiken parketvloer? 3D’s helpen u om een keuze te maken of gewoonweg uw partner te overtuigen dat een gietvloer er veel mooier zal uitzien in uw ruimte!

moderne-keuken-ontwerp-op-maat-in-3D_wm moderne-keuken-ontwerp-villa-aalst_wm

 1. 3D’s helpen u om een betere opvolging te doen.

Mijn klanten doen niks liever dan de werf opvolgen met de 3D’s op hun iPad. Wanneer ze twijfelen van het werk van een aannemer of die juist uitgevoerd is kunnen ze hun 3D’s raadplegen. Gingen dat nu 2 deuren zijn? Ja. Op de 3D’s staan er 2 deuren. Dit helpt mij tegelijkertijd ook gezien ik dan meer dan één paar ogen heb voor de werfopvolging.

 1. 3D’s heeft u iets om naar uit te kijken

Een verbouwing of een nieuwbouw is geen gemakkelijke periode. U moet ontelbare keren beslissingen nemen in een stressvolle periode vol met stof en chaos! Soms kan u wel vergeten waarom u dit allemaal doet. Waarom moest u die gietvloer hebben die zo gecompliceerd is om te plaatsen? Een beeld hebben van hoe uw ruimte er zal uitzien kan heel behulpzaam en kalmerend zijn in die periode!

etplaats-in-gentbrugge-ontwerp-door-binnenhuisarchitect_wm

Belangrijk om te onthouden:

 • Zelfs de beste 3D’s kunnen geen slecht ontwerp of een slechte architect vervangen! U kan uw samenwerking niet baseren op enkel de werken van een goed programma. Dus: maak uw keuze voor uw architect of interieurarchitect niet enkel gebaseerd op de 3D’s.
 • De ene 3D is de andere niet. Het is aan u om te bepalen of de 3D’s op de portfolio van uw architect of interieurarchitect van voldoende kwaliteit is voor u. Als u een ruimte kan inbeelden met een aantal schetsen, moet u ook niemand nemen die heel gedetailleerd werkt zoals mij.
 • Goede 3D’s zeker fotorealistische 3D’s zijn niet gemaakt in een uur. Goede 3D’s zijn niet gemaakt uit een kant en klaar programma waar u een aantal elementen moet inslepen en uw ruimte in een mum van een tijd klaar is. De reden dat uw interieur er zo realistisch uitziet tot en met uw kussentje op uw zetel is omdat eraan gewerkt wordt.
 • Het gaat u ook niet de wereld kosten. Dus bespaar zeker niet op deze optie, vooral niet bij een grote verbouwing of renovatie. Het gaat u veel minder kosten dan al de verkeerde communicatie en fouten die kunnen gebeuren tijdens de uitvoering. Dus neem op voorhand stappen om fouten in de toekomst te vermijden!
 • Het belangrijkste op het einde van de rit zoals altijd is dat u weet wat u gaat ontvangen. Dus maak duidelijke afspraken en bekijk voorbeelden op voorhand.
Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
  0