Het verhaal achter een interieurproject: Project Aalst

Het verhaal achter een interieurproject: Project Aalst

Eind maart 2015 besloten mijn klanten, een gezin uit Aalst, om hun interieur te laten vernieuwen. Hun prioriteit was een nieuwe vloer op de benedenverdieping en een TV/multimediakast zodat alle bekabeling die daarmee gepaard gaat niet meer zichtbaar zou zijn. En waarom dan niet ineens de keuken aanpakken? Om dit alles in goede banen te leiden gingen ze op zoek naar een interieurarchitect in de buurt van Aalst en zo kwamen ze bij mij, Shanaz Razik, terecht.

Tijdens onze eerste afspraak in hun woning bestudeerde ik de open keuken. Ik vond die verre van ergonomisch, met onvoldoende werkruimte en een dampkap die te laag hing. Ook het esthetische aspect van de keuken was voor verbetering vatbaar. Na het eerste gesprek waren deze klanten vastberaden: “Geen twijfel mogelijk dat we met jou gaan samenwerken!” Het was de start van een mooi project.

Deze klanten hadden duidelijke wensen en verwachtingen. Op al hun inspiratiefoto’s stond een witte keuken. Het was dus vanzelfsprekend dat ik binnen dit thema zou verder werken. Daarnaast wilden ze een strak interieur en een parketvloer. In mijn mood board en voorontwerpen werkte ik een algemeen concept uit voor de benedenverdieping, van de inkomhal tot de keuken. Wit, hout, chroom en zwart (enkel bij de verlichting) stonden centraal. Als accentkleur gebruikte ik frisgroen.

Ik kreeg carte blanche van deze klanten, waardoor ik mijn creativiteit heb kunnen botvieren bij het ontwerp. Op vlak van de indeling van de ruimte startte ik met het weghalen van de muur tussen de berging en de keuken. Het washok, dat zich voordien in de berging bevond, zou immers ondergebracht worden in de garage. Hierdoor kwam veel ruimte vrij voor een nieuwe, open keuken.

De basis van mijn ontwerp was de keuken, die ik gebruikte om de leefruimte en de inkomhal verder uit te werken. De vijf elementen wit, hout, chroom, zwart en groen worden in elke ruimte herhaald. Zo zorgde ik ervoor dat het totaalplaatje klopt.

Van het eerste contact tot de afwerking met fotoshoot nam het project één jaar in beslag. Ik kreeg de kans om het totaalproject in handen te nemen: van het allereerste gesprek met de klanten en het interieurontwerp over de begeleiding bij de aankopen en de werfopvolging tot de uiteindelijke plaatsing van de accessoires… zelfs inclusief het servies, op tafel!

Het resultaat kunt u hieronder bekijken.

keuken-op-maat-interieurarchitect-aalst_wm

wit-keuken-op-maat-binnenhuisarchitect-aalst_wm

Een strakke, witte keuken met één eiland om te koken en één om te spoelen. Een op maat gemaakte snijplank tussen de eilanden kan even goed los daarvan op een werkblad geplaatst worden. De indeling voorziet voldoende werkruimte en is ergonomisch ingedeeld met interne en externe lades en deuren. De dampkap is geïntegreerd in de kookplaat, wat veel mogelijkheden biedt naar verlichting toe. Dit zorgt ook voor een goed zicht op de ovens tijdens het koken.

luxe-keuken-met-fineer-door-interieur-architect-aalst_wm

Vrijstaande toestellen die dagelijks gebruikt worden, worden verborgen in een kast met inschuivende deuren. De kast op zich is een kunstwerk. Ze is bekleed met fineer en voorzien van indirecte verlichting met stopcontacten en USB-aansluitingen in de bijpassende afwerkingsplaten.

interieur-van-een-villa-in-aalst-door-interieurarchitect_wm

Een functioneel element zoals een steunpilaar is esthetisch verwerkt tot een claustra, die plaats biedt voor planten en voor de nodige stopcontacten.

keuken-op-maat-binnenhuisarchitect-oost-vlaanderen_wm

interieur-van-een-woning-in-ninove-interieurarchitect_wm

De klanten stonden open voor nieuw meubilair maar de bestaande barkast en eettafel werden behouden omdat ze zorgen voor een warme sfeer. Met de toevoeging van de nieuwe stukken zoals de eettafelstoelen, het tapijt en de juiste verlichting is de ruimte afgewerkt tot in de puntjes.

interieur-ontwerp-van-een-openhaard-meubel-in-aalst-door-interieurarchitect_wm

De gloednieuwe haard, die zichtbaar is vanuit alle ruimtes, is een echte blikvanger in dit interieur.

aankleding-van-een-interieur-van-een-vrijstaande-villa-in-aalst-door-binnenhuisarchitect_wm

interieurstyling-door-interieurarchitect_wm

De kers op de taart is de afwerking met de juiste accessoires, van de sierkussens tot de vazen en zelfs tot het servies op de tafel!

Om dit project te realiseren werkte ik rechtstreeks en onrechtstreeks samen met een 50-tal aannemers, onderaannemers en fabrikanten. Met de meesten verliep de samenwerking vlot en ik kon rekenen op hun expertise en passie voor hun vak. Zonder hen had ik dit project niet kunnen verwezenlijken. Dankjewel aan mijn team voor jullie niet aflatende inzet om samen met mij een mooi project af te leveren aan mijn klanten. Dankjewel ook aan mijn klanten voor het vertrouwen dat ze me gegeven hebben. Het was een plezier om met hen samen te werken!

De ervaring van mijn klanten in hun eigen woorden:

“Al van bij het eerste contact hadden we een bijzonder goed gevoel bij de aanpak en werkwijze van Shanaz Razik. Ze stelde veel gerichte vragen zodat ze onmiddellijk een beeld kreeg van onze wensen en dromen. We besloten al heel snel om ons verbouwingsproject aan haar toe te vertrouwen.”

“Het eerste ontwerp dat Shanaz ons presenteerde bezorgde ons een instant wow-gevoel: het was precies wat we voor ogen hadden. Zo stijlvol, realistisch en gedetailleerd!”

“Shanaz volgde alle werken tot in de puntjes op. Ze communiceerde duidelijk, hield het budget onder controle en loste problemen snel op. Zonder de hulp en vakkennis van onze interieurarchitect hadden we dit project niet tot een goed einde kunnen brengen. We genieten elke dag van ons interieur!”

Klik hier om meer over dit project te lezen – Woning in Aalst

Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
    0