Een bezoek aan de 24ste Biennale Interieur Kortrijk

Een bezoek aan de 24ste Biennale Interieur Kortrijk

Deze dagen is Kortrijk echt “the place to be”. Voor zij die het nog niet weten: er is al vanaf 1968 om de twee jaar in Kortrijk expo een beurs voor designliefhebbers. Dit jaar is de 24ste editie, met als titel “The home does not exist?”.

De beurs gaat niet over dingen die we echt nodig hebben, maar eerder over zaken die we  willen hebben omdat ze  zo mooi zijn:  design meubels, verlichting, vloeren, accessoires en dergelijke. Geen nuttige, saaie elementen als isolatie hier! 

 

Dit jaar gaat de beurs door van 17-26 oktober.  De eerste dag is enkel open voor professionals zoals architecten, interieurarchitecten en/of dealers. De beurs die vanaf 18 oktober open is voor het publiek is zeker interessant voor de consument. U hoeft niet naar het buitenland te reizen om de laatste trends te ontdekken. Ze is minder groot dan Batibouw maar ook gewoonweg anders dan Batibouw.

Als professional heb ik de beurs bezocht op 17 oktober. Wat waren mijn indrukken? De meeste nieuwigheden waren al getoond op Milaan of Frankfurt begin dit jaar en Kortrijk is eerder een verfrissing met een aantal nieuwigheden. Iemand die de buitenlandse beurzen niet bezocht heeft zal vele nieuwe dingen ontdekken.

 

Wat zijn de trends? Het brons thema is nog altijd aanwezig zoals in Milaan of Frankfurt, zeker bij het kraanwerk en de verlichting.

Kraanwerk van Vola

Kraanwerk van Vola

 

Flos Skygarden

Flos Skygarden

 

 

Gele tinten zijn ook populair van licht poeder geel tot oker geel, ook de nude tinten, pasteltinten alsook variaties van blauw en groen.

Interieur trends 2014

Interieur trends 2014

Bent u iemand die de trends volgt? Dan zal deze beurs u zeker interesseren. Bent u iemand die niet te veel wilt afhangen van de trends maar gewoonweg inspiratie wilt opdoen? Dan is deze beurs ook zeker de moeite waard.

Hierbij mijn top vijf momenten!

 

1. LEMA – Wow gevoel (Hal 1 – Stand 104)

Het “wow” gevoel heb ik ervaren in de stand van Lema, een van de mooiste standen op de beurs. In tegenstelling tot de vele anderen heeft Lema geprobeerd om een huiselijke sfeer te creëren, iets waar de consument toch naar op zoek is. Naar mijn gevoel is het ook gelukt. De sfeer van de stand trekt u gewoon naar binnen. Het is warm, gezellig en het zou wel uw droomliving, eetplaats of dressing kunnen zijn! U kan eens in de prachtige zetels zitten en gewoon wegdromen in uw nieuwe interieur van Lema. Het is ook leuk dat het niet alleen mooi is om naar te kijken maar de afwerking is ook gewoonweg prachtig gedaan. U moet maar eens kijken naar de deuren van de dressing in fineer met de uitgefreesde deurgrepen!

Stand Lema Interieur Kortrijk 2014

Stand Lema Interieur Kortrijk 2014

Stand Lema Interieur Kortrijk 2014

Stand Lema Interieur Kortrijk 2014

2. Abet Laminati – Prachtige voorstelling van producten (Hal 1 – Stand 108)

Abet Laminati heeft een prachtige stand gecreëerd aan de hand van schooltafels. Voor zij die het niet weten, Abet Laminati produceert HPL (High pressure laminate) platen. Het kan wel zijn dat uw toekomstige keuken of dressing dus een afwerking heeft van Abet Laminati. Indien je zelf de afwerking wilt kiezen, is het nu het moment om een aantal mogelijkheden te bekijken.

Stand van Abet Laminati

Stand van Abet Laminati

 

3. Limited Edition – “Love the collection!” (Hal 2 – Stand 219)

Limited Edition heeft een aantal nieuwigheden van Milaan in Kortrijk voorgesteld. Zoals de tapijtencollectie Fusion en Elixir van verschillende super mooie kleuren, waarvan de prijs ook goed meevalt, vooral voor de kwaliteit dat ze beiden. Als u wat vrolijk wilt voelen is Limited Edition de ideale stand om tussen de stalen te verdwijnen. Love, love the collections!

Limited Edition

Limited Edition

4. Carpet Sign – Leuke nieuwigheid (Hal 3 – Stand 312)

Een van de nieuwigheden bij Carpet Sign is dat het mogelijk is om met drie verschillende texturen te werken. Vindt u een kleur van een tapijt mooi maar is het niet zacht genoeg of had u liever iets met hogere polen? Carpet Sign lost het op door drie verschillende texturen aan te bieden van dezelfde kleuren tinten.

Carpet Sign

Carpet Sign

5. Liquid FloorsWoodstoxx – Leuke combinatie zichtbaar naar de consument. (Hal 6 – Stand 635)

Als u graag gietvloer met parket wilt combineren moet je bij stand 635 zijn. Liquid Floors toont samen met Woodstoxx hoe de combinatie parket vloer – giet vloer naadloss over kan gaan.

Liquid Floors - Woodstoxx

Liquid Floors – Woodstoxx

 

Dit zijn maar een aantal van de leuke aspecten die ik ervaren heb. Als consument ben ik zeker dat u nog veel meer nieuwigheden en wow gevoelen zal ervaren op deze beurs.

Wilt u graag naar de beurs gaan om zelf aantal design ervaringen op te doen? Schrijf in voor mijn nieuwsbrief. De eerste zes inschrijvingen zullen een bon ontvangen voor 50% korting op de inkomkaarten.

Veel plezier op de beurs iedereen!

Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
    0