Een interieur van een rijwoning te Schellebelle

Een interieur van een rijwoning te Schellebelle

Begin dit jaar werd ik gecontacteerd door mijn klant die net een kleine rijwoning gekocht had in Schellebelle. Zijn wens was om een modern, strak, stijlvol interieur te creëren zonder afbraakwerken en met een beperkt budget.

Soms vergeten we dat een mooi interieur niet enkel in een villa hoort. Vele mooie dingen kunnen ontworpen worden in een klein appartement, woning of bureau. Het heeft allemaal te maken met beschikbare mogelijkheden en creativiteit. Deze rijwoning – ondanks dat ze klein was – had veel potentieel. Daarom heb ik dit project met plezier aangenomen.

Inrichting van een rijhuis Schellebelle_wm

Ik startte met het voorstellen van een aantal voorontwerpen met verschillende mogelijkheden. Mijn klant wist heel duidelijk wat hij wou en we hadden redelijk snel een voorontwerp gekozen. Hij twijfelde enkel over het kleurenpalet. Mijn eerste voorstel was een palet van natuurlijke kleuren: kaki groen, olijf groen, mokka bruin en licht beige tinten. Alhoewel dit in zijn smaak viel, twijfelde hij tussen mijn voorstel en een strakker palet van zwart, wit en grijs. Een deel van mijn job is de klant begeleiden. Daardoor heb ik hem geadviseerd om te gaan voor het palet van zwart, wit en grijs. Waarom? Elke foto die hij graag zag was een foto in die kleurschakering. Iets dat u heel graag ziet, neemt u telkens opnieuw terug, zelfs onbewust.

Eens de basis beslist was, kon ik verder ontwerpen en aan details denken. Zoals welke stoel, welke tafel tot en met welke stof op welke kussentje. Toen ik alles gekozen had, heb ik het volledige ontwerp voorgesteld aan de klant aan de hand van 2D plannen, stalen en documentatie en – last but not least – fotorealistische 3D – beelden!

Interieur van de eetruimte en de keuken.

Gezien de kleine oppervlakte hebben we beslist om de eetruimte en keuken op het gelijkvloers te behouden en de living naar boven te verplaatsen. Als u veel teveel zaken in een kleine ruimte probeert te plaatsen, dan kan deze ruimte te klein en benauwd worden. Maar indien u in diezelfde ruimte minder artikelen plaatst, maar grotere, kan dit een omgekeerd effect hebben.

keuken-inrichting-interieurarchitect-schellebelle_wm

Dit was mijn eerste voorstel gezien het ook mijn favoriet was, maar ik wou aan de klant ook andere mogelijkheden tonen voor de tafel.

interieur-van-een-rijwoning-schellbelle-door-interieurarchitect_wm

interieur-van-een-woning-in-wichelen_wm

Toevallig heeft de klant ook mijn favoriet voorstel gekozen 🙂

De keuken die in goede staat was, is behouden zoals de wens van de klant. De muren en plafonds zijn wit om in het thema te blijven van zwart, wit, grijs en de ruimtes optisch te vergroten. De verwarming naast de keuken is weggewerkt in een kast met houten lamellen. Het stuk boven de verwarming dient ook als kast voor opberging. De hangkast in zwart mat lak maakt de ruimte warmer, heeft extra opbergmogelijkheden en is voorzien van indirecte verlichting onderaan. Ramen zijn bekleed met houten lamellen in zwart mat lak. En om de ruimte af te werken is er een prachtige tafel van 3 m lang in licht eik met goed zittende, mooie stoelen in zwart. Gezien ik graag wou werken met de bestaande aansluitingen voor de verlichting heb ik een armatuur gekozen die vrij flexibel is maar toch nog de strakheid behoudt.

interieur-van-een-woning-in-schellebelle-binnenhuisarchitect_wm

Zicht naar de bestaande keuken. De inkomhal wordt nu afgescheiden van de keuken met een glazen deur. De bestaande verwarming naast de trap wordt ook in een omkadering geplaatst.

Interieur van de leefruimte.

Een gewone slaapkamer die misschien als logeerkamer kon dienen voor de weinig keren dat iemand zou blijven slapen is nu een leefruimte geworden.

moderne-zwart-wit-interieur-schellebelle_wm

Een leefruimte die warm en gezellig is ondanks het feit dat met vrij koele kleuren gewerkt is. Een prachtige lange zetel is de parel van de ruimte die alles bepaalt. De zwevende legplank achter het zetel met de schilderijen daarop geeft de klant mogelijkheid om deze muur als een accent muur te gebruiken zonder dat het in een ander kleur geschilderd moet worden. Nu is deze muur geen saaie muur meer. Ik heb voor deze ruimte ook een verlichting gekozen die subtiel de ruimte verlicht zonder te veel op te vallen maar toch voldoende licht geeft. Alle ramen in de woning zijn bekleed met houten lamellen in zwart mat lak – zo heeft de woning dezelfde uitstraling van buiten.

verbouwing-van-een-woning-in-schellebelle_wm

Een diepe nis is nu benut met op maat gemaakte kasten voor opbergmogelijkheden. In de afwerkfase worden de kastdeuren meegeschilderd met de muren zodat ze zo weinig mogelijk opvallen. Van binnenuit wordt de kast in zwart afgewerkt om gelijk te stemmen met de lage TV-kast van voor. De opening naar de berging is nu dicht met een pivotdeur die heel strak afgewerkt wordt om zo weinig mogelijk op te vallen.

Met het toevoegen van het tapijt, kussens en accessoires is de ruimte aangekleed en afgewerkt.

Omtoveren van de zolder tot een slaapkamer en dressing.

Een zolder die anders een verloren ruimte kon zijn is nu omgetoverd tot een luxueuze slaapkamer en dressing.

zolder-inrichting-van-een-woning-schellebelle-interieurarchitect_wm

De hele woning is ontworpen met hetzelfde thema. Dit is zeker belangrijk in een kleine woning om in dezelfde sfeer te blijven. Zo zijn de meubels in de slaapkamer ook in zwart en de muren in wit. De bleke houten vloer maakt alles weer warmer, samen met de verlichting en de aankleding.

Inrichting-van-een-slaapkamer-schellebelle-binnenhuisarchitect_wm

De balustrade rond de trap dient op eveneens als een bibliotheek/mediakast aan de kant van het bed en als opbergplaats voor schoenen en hemden aan de kant van de dressing.

slaapkamerinrichting-in-de-zolder-interieur-architect_wm

De richtbare verlichting aan de draagbalken van het dak en de vloerlampen naast de spiegel en op de nachttafel geven de slaapkamer en dressing warm, gloeiend licht die aangepast kan worden aan de gewenste sfeer.

Wat was het resultaat van deze presentatie? Niet enkel een klant die heel tevreden is maar ook een project die in uitvoering gaat. Dus blijf mijn blog volgen voor de afgewerkte versie van dit interieur.

Zoals u ziet, hoeft het niet altijd een villa of een moderne blok te zijn om een mooi interieur te hebben. Hebt u ook een rijwoning die een nieuw interieur verlangt? Contacteer mij.

Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
    0