Interieurarchitectuur – Mijn systematische aanpak

Interieurarchitectuur – Mijn systematische aanpak

Ik moet u een publiek geheim verklappen. (Ver)bouwen is niet leuk! Het begint wanneer een ontwerp vorm krijgt en eindigt wanneer alles bij elkaar komt, dat is wel leuk! Maar alles wat er tussenin gebeurt kan stresserend en moeilijk zijn! Daarom is het belangrijk dat alles zo goed mogelijk opgevolgd wordt.

Natuurlijk is een goed ontwerp belangrijk. Maar hoe goed een ontwerp ook is, het valt gewoon uit elkaar zonder een supergoede opvolging. Niet iedereen kan het, niet iedereen wil het, maar iemand die uw project goed kan managen en opvolgen zal u veel geld besparen.

Dat is dus mijn werkwijze voor een nauwkeurige opvolging! En hoe doe ik dat? Door systematisch te werken. Bijvoorbeeld:

 • Communication is key. Verkeerde communicatie is een van DE grootste terugkomende problemen. Ik zorg ervoor dat ik altijd een constante communicatie hou met mijn klanten: opvolging van e-mails, verslagen na besprekingen en duidelijke facturen.
 • Diezelfde communicatie geldt ook voor aannemers en leveranciers. Verslagen na elk werfbezoek, schriftelijke communicatie na elk telefonisch gesprek …
 • Om verkeerde communicatie over budget te vermijden zorg ik voor aangepaste meetstaten en budgetcontrole
 • Ik zorg er ook voor dat ik alle communicatie binnen 24 uur beantwoord (tenzij in het weekend of op vakantiedagen). Heb ik geen direct antwoord op hun vraag? Dan laat ik dat ook weten. Dus ik zorg voor updates zodat de klant voldoende geïnformeerd is.
 • Ik besteed heel wat aandacht aan de details. Een goede afwerking vergt veel tijd en kennis.
  • Hoe wordt de indirecte verlichting geplaatst?
  • Waar komen de deurgrepen?
  • Hoe moet de afwerking van de binnenkant van een lade zijn?
 • Alles op plan.
  • Ik werk gedetailleerde uitvoeringsplannen uit met alle nodige informatie op het plan. Zo maken aannemers minder fouten en bij eventuele fouten is het dan ook duidelijk wie ze gemaakt heeft.
  • Met realistische 3Ds kunnen mijn klanten een werf goed opvolgen.

Wilt u meer weten hoe ik een project aanneem, ontwerp en opvolg? De volgende blogs zullen hierin meer duidelijkheid brengen.

Geïnteresseerd in een systematische aanpak van uw interieur? Bel of mail mij (info@shanazrazik.com)

Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
  0