Hoe vind ik een GOEDE interieurarchitect?

Hoe vind ik een GOEDE interieurarchitect?

De ene interieurachitect is de andere niet. Dus hoe vindt u een GOEDE interieurarchitect?

Mogelijkheden zijn:

Mond-tot-mondreclame:

Het kan zijn dat een vriend, familielid of een buur ooit werken heeft laten uitvoeren door een interieurarchitect. Vraag hen of dat het geval was en wat hun ervaring was? Probeer zelf objectief te oordelen: als uw buur, die veeleisend is, zegt dat zijn interieurarchitect redelijk in orde was, zal het waarschijnlijk betekenen dat hij heel goed was. Hetzelfde geldt voor dat alles beter wetende familielid die ruzie had met zijn of haar interieurarchitect, hij was waarschijnlijk niet echt de gemakkelijkste persoon om mee te werken!

Zoals een klant mij zei: “Mijn zus was heel tevreden met je werk. En mijn zus is niet echt de gemakkelijkste persoon.” Dat wil dus wat zeggen!

Internet:

Ondanks mond-tot-mondreclame moet u de referenties van een interieurarchitect nakijken. Dat betekent dat u moet nagaan of er een website is en de referenties daar bekijken.

Zo komt u tot nog een mogelijkheid om een interieurarchitect te vinden: via Google of andere zoekmachines. Zoek dan naar “Interieurarchitect” in uw regio zoals interieurarchitect in Melle, interieurarchitect in Sint-Martens-Latem, interieurarchitect in de buurt van Gent, en dergelijke.

Een aantal dingen waarmee u moet rekeninghouden:

  • Bekijk zeker aandachtig de website van een interieurarchitect. Een verzorgde website met smaak betekent dat er aandacht besteed wordt en dat er een aangeboren gevoel voor stijl is.
  • Iedere interieurarchitect zal wel een eigen stijl hebben. Iemand die beweert alle stijlen aan te kunnen, zal wellicht te kort schieten. Misschien is het toch beter om naar een specialisatie te zoeken. Uiteindelijk zal uw woning ook maar één stijl hebben! Bekijk dan of de stijl van de interieurarchitect ook uw stijl is? Als u een minimalistische keuken wil, heeft geen zin om een interieurarchitect die voornamelijk landelijke interieurs ontwerpt te contacteren.
  • Wilt u niet enkel een ontwerp maar een volledige projectopvolging? Ga na of uw interieurarchitect deze ervaring heeft. Als u enkel 3D visualisaties ziet op de website is dit misschien niet interessant voor u. 3D’s zijn mooi, maar zonder een uitvoering zijn ze enkel dat … mooie beelden.
  • Een goede interieurarchitect zal ook een pagina hebben met zijn werkwijze of aanpak. Lees deze pagina om zeker te zijn dat de inhoud u aanpreekt. Een interieurarchitect die een beperkt aantal werfbezoeken doet, is minder interessant voor een klant die een nauwkeurige opvolging verlangt …
  • Vindt u een interieurarchitect die u super ligt, maar buiten uw regio valt? Laat dit idee niet onmiddellijk schieten. De meeste goede interieurarchitecten doen overal projecten, zij beperken zich dikwijls niet tot een bepaalde regio. Hou er wel rekening mee dat dit iets duurder zal uitkomen vermits er extra vervoerskosten aangerekend kunnen worden.

Andere opties:

Behalve bovenvermelde opties zijn er ook andere mogelijkheden om een interieurarchitect te vinden. Zoals reclame in een krant, sociale media en talrijke andere mogelijkheden.

Welke optie je ook kiest, controleer de referenties van de betreffende interieurarchitecten door naar hun uitgevoerde projecten te kijken. Een interieurarchitect met goede projecten op de website zal ook een uitgebreide portfolio hebben om te tonen. Het wil niet zeggen dat een interieurarchitect met een minder uitgewerkte website dat niet heeft!

Hebt u een idee met wie u graag wil samenwerken? Dan vindt het eerste contact plaats en dat wordt in een volgende blog besproken.

Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
    0