Een bezoek aan Imm Cologne 2015

Een bezoek aan Imm Cologne 2015

Een interieurarchitect, interieur vormgever of een interieurstylist moet goed geïnformeerd blijven. Dit gebeurt door onder andere naar beurzen te gaan. Daar kom je de laatste nieuwigheden te weten, ontdek je nieuwe merken en verdelers en vindt je inspiratie.

Imm Cologne in Keulen, is dan ook de eerste beurs van het jaar voor professionals zoals architecten, interieurarchitecten, winkeliers, interieur vormgevers, interieur stylisten, … . Dit jaar ging het door van 19 tot 25 januari.

Imm Cologne is een beurs waar veel nieuwigheden voorgesteld worden. Vroeger werden nieuwigheden grotendeels in Milaan voorgesteld in April. Maar meer en meer fabrikanten doen het nu in Keulen.

Imm Cologne is vooral een meubel beurs, en wordt om de twee jaar vergezeld van bijkomende elementen. Zo loopt de beurs om de twee jaar samen met “Living Kitchen” voor keukens. Sinds de succesvolle introductie in 2011 heeft de beurs om de twee jaar ook een hall “Pure textiles“. Dit voor exclusieve behang en stoffering fabrikanten. Een evidente keuze naar mijn gevoel. Uiteindelijk iemand die een totaal pakket levert zoals ik kan geen interieur leveren zonder het juiste behang, gordijnen of kussens!

Mijn top 5 momenten van de beurs.

1. ARTE – Overweldigd door Behang

Als je het over behang hebt, moet je het over Arte hebben. Arte is een Belgische behang fabrikant die niet alleen mooie behang levert van een hoge kwaliteit maar ook een hele belevenis daarmee creëert. Voor mij is Arte de koning van de wereld van Behang. Wil je behang, en je hebt het budget, dan zal je hier zeker iets uniek kunnen vinden.

De stand van Arte is bekleed met nieuwigheden. Twee van de meest opvallendste behangen zijn hun drie dimensionele textiel behangen genaamd “Eclipse Black & White Edition” en “Enigma”. Deze reeks trekt je aandacht door het pop up effect, is zacht naar gevoel en de patronen zijn gewoonweg prachtig.

Ik ben ook een fan van hun nieuwe collecties: “Shibori”, “Mahlia” en “Rhapsody”.

Een aantal van deze collecties zal zeker een plaats vinden in mijn projecten. Voor de geïnteresseerden worden de nieuwe collecties ook voorgesteld in Paris Deco off in Parijs van 22 tot 26 januari en Intirio in Flanders expo Gent van 1 tot 4 februari.

Arte - Imm Cologne 2015

Arte – Imm Cologne 2015

2. ZIMMER + ROHDE – Luxe in stoffering

Wil je luxe, uitstraling en een wow gevoel in je raam decoratie, kussens of bekleding van je meubilair? Dan kan Zimmer + Rohde je helpen met je wensen. Zimmer + Rohde is een Duits merk dat niet alleen een mooi textiel collectie bevat maar ook een uitstekende service levert.

Het gehele stand van Zimmer + Rohde is gevuld met nieuwigheden. Collecties zoals “Dexter”, “Moderna” of ”Stimulation” kan heel wat droom interieurs waar maken. De collectie “Dexter” heeft bijvoorbeeld een mooi schaduw effect. Dit komt omdat de zijkanten van de rechthoekige stiksels een donkere kleur hebben. Ik vind dit het mooist in de beige-creme combinatie. “Moderna” heeft een mooi abstract patroon die in elke interieurstijl terecht kan. Daartegenover heeft “Stimulation” een heel opvallend patroon dat in de juiste sfeer zeker het wow effect kan geven.

Vorig jaar is Zimmer + Rohde gestart met een behang collectie en ze hebben dat dit jaar verder uitgebreid. De “Planet”, “Bark” of “Tree” zijn een aantal collecties die ik zeker de moeite waard vind.

Zimmer + Rohde zal ook hun collectie voorstellen in Paris Deco Off in Parijs van 22 tot 26 januari.

Zimmer Rohde - Imm Cologne 2015

Zimmer Rohde – Imm Cologne 2015

3. KYMO – Unieke tapijten

Kymo is een tapijt fabrikant opgestart in 2005. Ze hebben altijd heel leuke en creatieve tapijten in hun collectie. Ook dit jaar hebben ze me niet teleurgesteld! Ze hebben de “Nordic Flower” die een variant is van “Nordic Plain”. “Nordic Plain” heeft een strakke patroon terwijl “Nordic Flower” zoals de naam al zegt een bloemen patroon heeft. De kleur mogelijkheden van deze collecties kunnen voor een leuk contrast zorgen in een interieur zonder te veel op te vallen.

De collectie “liquid funk” is ook een mooie nieuwigheid met een mix van wol en viscose in een speelse patroon.

Maar mijn favoriet blijft de “Pour soul”. Stijlvol leder, behandeld om een vintage textuur te creëren en afgewerkt met een opvallend rood stiksel. Wow!

Kymo - Imm Cologne 2015

Kymo – Imm Cologne 2015

4. MDF ITALIA – Elegant en stijlvol in zwart.

Een typische collectie van MDF Italia is wit met een beetje rood. Ze hebben nu meer zwart in hun collectie toegevoegd! Hun stand is een elegante en stijlvolle combinatie van wit, rood en zwart. Hun kasten van de “Immotion” collectie in zwart en rood zijn gewoonweg prachtig. Hun tafels afgewerkt met zwarte keramiek (blinkend / mat) zou ik graag integreren in een project. Daarbij hoort natuurlijk de mooi, goed zittende “Flow chair”, die over de jaren een van mijn favoriete stoelen is geworden.

MDF Italia stand Imm cologne 2015

MDF Italia stand Imm cologne 2015

5. ETHNICRAFT en NOTRE MONDE – Leuke collectie

Ethnicraft, de Belgische houten meubelen collectie die eerder vooral eik en teak meubels hadden, hebben nu ook Notelaar. De donkere, warme kleur vult de collectie perfect aan en biedt nieuwe mogelijkheden.

Notre monde heeft ook prachtige dienbladen, spiegels en bijzettafeltjes in aluminium en glas afwerking. Mooi!

Ethnicraft en Notre Monde

Ethnicraft en Notre Monde

Ook het vermelden waard:

Een perfecte weergave van de huidige trends in kleuren bij de accessoires in de stand van Cassina.

Subtiele handgrepen bij de kasten van Lema en heel mooie klokken van Gallotti & Radice?

Imm Cologne 2015

Imm Cologne 2015Klik hier om dit artikel in Engels te lezen – A visit to Imm Cologne 2015

Klik hier over mijn bezoek naar interieur kortrijk te lezen – Een bezoek aan de 24ste Biennale Interieur Kortrijk

Spread the love

Hebt je een project voor mij? Neem contact met mij op.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
    0