Gent

Interieurontwerp van een nieuwbouwappartement

Voor het interieurontwerp van een luxueus penthouse-appartement in hartje Gent werkte Shanaz Razik interieurarchitect nauw samen met projectontwikkelaar Ecoresi uit Aalter en het Gentse architectenbureau CAAN Architecten. Op vraag van de klant creëerde ik een interieurconcept waarbij alle ruimtes in het appartement stijlvol geïntegreerd zijn: keuken, berging, bar, inkomhal, vestiaire, gastentoilet en bureau. Alles vormt één vloeiend geheel, gekenmerkt door openheid en lichtinval dankzij de grote glaspartij.

Opvallende eyecatchers: spiegel en doorkijkhaard

Het vertrekpunt voor het interieurdesign van dit project was een spiegel met een frame in goud, een van de weinige elementen uit haar vorige woning die de klant wilde behouden in dit penthouse. Op basis hiervan werkte ik een ontwerp uit en stelde ik een mood board op van de verschillende kleuren en materialen die ik wilde gebruiken. Het kleurenpalet is neutraal en eigentijds, met subtiele accenten in warm oker, fraai goud en tijdloos zwart. Een andere wens van de klant was om een doorkijkhaard te voorzien tussen de eetplaats en de leefruimte. Dit is letterlijk een warme eyecatcher in de ruimte, die mooi aansluiting vindt bij de andere zwarte elementen in het pand.

Stijlvol geïntegreerde opbergruimte

Een belangrijk aandachtspunt bij het interieurontwerp van dit project was de aanwezigheid van voldoende opbergruimte, aangezien de klant van een villa naar een appartement verhuisde en dus over heel wat spullen beschikt(e) die ze graag netjes wilde opbergen in haar nieuwe woning. Ik zorgde daarom in mijn ontwerp voor stijlvolle en ruime inbouwkasten, die worden doorgetrokken tot aan het hoge plafond zodat ze één mooi geheel vormen met de rest van het interieur.

Openheid en gezelligheid gecombineerd

Om tegengewicht te bieden aan het open concept van het penthouse, worden sommige plekken zoals de leeshoek knus ingericht. Zo ontstaat een ietwat speels cocoon-effect, en ook de planten creëren de nodige gezelligheid. Met het oog op privacy voor de klant zorgde Shanaz Razik interior architect bovendien dat de slaapkamer, de gastenkamer en de twee badkamers afgesloten zijn van de andere ‘open’ vertrekken in het appartement. Op die manier is de inrichting van het penthouse volledig zoals de klant het zelf graag wil, met zowel openheid als geborgenheid.

Bent u op zoek naar een uniek ontwerp voor uw woning of appartement? Wilt u een comfortabel en luxueus thuisgevoel creëren?

Neem contact met mij op!

Meer projecten